Loutraki Challenge 2018


Μια ακόμα νέα φιλόδοξη προσπάθεια στο Λουτράκι

26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Παναγιώτης Μαρεντάκης, προπονητής του Τάλω Anek Lines, συμμετείχε ως αγωνιζόμενος στο Loutraki Challenge και έγραψε για το The Cycling Journal μερικά λόγια για τον αγώνα.

Όλες τις φωτογραφίες του διημέρου μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα https://www.nassostriantafyllou.gr/?search=loutraki+challenge+2018.

Μετά από 13 χρόνια πήρα την απόφαση να λάβω μέρος σε ένα αγώνα εκτός Χανίων.

Η ιδέα μπήκε όταν τον περασμένο Οκτώβριο φιλοξένησα στα Χανιά τον Martijn Berkhout (συνιδιοκτήτη της Sports Entertainment Group) ο οποίος ανέφερε την συγκεκριμένη διοργάνωση στο Λουτράκι. Όλες οι συζητήσεις στις προπονήσεις μαζί του είχαν να κάνουν με τις εκπληκτικές διαδρομές στα Χανιά και τον πολύ φιλικό καιρό για ποδηλασία.

Το κίνητρο για τη συμμετοχή μας ένα και μοναδικό: να στηρίξουμε το εγχείρημα του Performance Coach της SEG Racing Academy Βασίλη Αναστόπουλου να προσελκύσει επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα.

Βασίλης Αναστόπουλος, Παναγιώτης Μαρεντάκης και Παναγιώτης Λέκας, παλιοί συναθλητές στην Εθνική ομάδα
1η ημέρα – Χρονοανάβαση Όσιου Πατάπιου

Αμέσως μετά την άφιξη της ομάδας του ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES στο Λουτράκι το Σάββατο το πρωί είπα στα παιδιά να πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην διαδρομή γιατί από το 1998 που είχα ανέβει τελευταία φορά δεν την θυμόμουν και ήταν ευκαιρία να κάνουμε μια αναγνωριστική προπόνηση σε αυτήν.

Τέλεια διαδρομή με πολύ καλή άσφαλτο και μεγάλες κλίσεις σε διάφορα σημεία που σίγουρα θα αναδείκνυε τον πιο δυνατό αθλητή. Το τοπίο πανέμορφο με πλούσια βλάστηση και τελικό προορισμό το μοναστήρι του Όσιου Πατάπιου όπου η θέα σε αποζημίωνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτό τον αγώνα οι αθλητές της SEG Racing Academy (όπως και ο δεύτερος της γενικής κατάταξης Thijs de Lange της Red Bull) έδειξαν για ποιο λόγο έχουν επιλεχθεί για μια ομάδα development. Από ελληνικής πλευράς, τον καλύτερο χρόνο (21:16) πέτυχε ο αειθαλής Γιώργος Nείλας (ΑΟ Αίολος) δείχνοντας την κλάση του στην ανηφόρα για άλλη μια φορά.

Για όσους αναρωτιούνται, για να κερδίσεις την συγκεκριμένη διαδρομή χρειάζονταν 6 watt/kg, όσο δηλαδή “έβγαλε” ο νικητής Ide Schelling καλύπτοντας την απόσταση των 7,6 χλμ σε 20 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Ο Λουκάς Καταπόδης (Πήγασος Κυψέλης) με 22:58 πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία Μάστερς.
Πρώτη στην κατηγορία των Γυναικών η Τζένη Μπουλμέτη του Παναθηναϊκού
Ο Γιώργος Νείλας με 21:16 πέτυχε την καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς κατακτώντας την 8η θέση της Γενικής Κατάταξης
2η ημέρα – Αγώνας Αντοχής 70χλμ

Κυριακή πρωί, ο καιρός αναποφάσιστος, αρχικά δεν έδειξε το καλύτερο του πρόσωπο στους περίπου 180 αθλητές που στήθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης. Η βραδυνή βροχή και το ψιλόβροχο που επικρατούσε μέχρι και την έναρξη του αγώνα είχαν δημιουργήσει συνθήκες κεντρικής Ευρώπης σε κλασικό αγώνα. Σίγουρα πέρασε από το μυαλό όλων ότι αυτός ο καιρός ευνοούσε τους αθλητές της SEG και της Red Bull, αν και όπως είχε φανεί από την πρώτη μέρα, δεν το είχαν ανάγκη…

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αλλά και το γεγονός ότι αυτός ήταν ουσιαστικά ο πρώτος δύσκολος αγώνας της χρονιάς, είχαν ως αποτέλεσμα μια διάχυτη νευρικότητα στο πελοτόν. Η προεκκίνηση των 15 περίπου χιλιομέτρων έδωσε την δυνατότητα σε όλους να ζεσταθούν καλά και να είναι έτοιμοι για την επίσημη εκκίνηση που θα δινόταν καθοδόν αλλά και να συζητήσουν με φίλους από το γκρουπ. Αναμενόμενο ήταν επίσης, όπως και τελικά έγινε, η SEG Racing Academy να δώσει δυνατό ρυθμό από την αρχή.

Άμεσα δημιουργήθηκαν διαφορές από το στρωτό πρώτο βουνό, με τον ρυθμό να μειώνεται αισθητά στην κατηφόρα λόγο επικινδυνότητας και άγνοιας της διαδρομής από πολλούς αθλητές. Στο παραλιακό μέτωπο της διαδρομής η πίεση συνεχίστηκε από τους αθλητές της SEG με τις διαφορές να μεγαλώνουν και από την πρώτη στροφή να δημιουργούνται γκρουπ τα οποία δεν άλλαξαν ιδιαίτερα ως το τέλος με τους αθλητές της ολλανδικής ομάδας να κατακτούν τις πρώτες θέσεις με σχετική άνεση.

Συνοδοί ομάδων αλλά και αρκετοί θεατές ενθάρρυναν με το χειροκρότημά τους τους αθλητές στην Περαχώρα
Ένα δυνατό σπριντ για τον Bart van Haaren, Academy Manager της SEG

Δυστυχώς για τους Έλληνες αθλητές επιβεβαιώθηκε το μεγάλο χάσμα σε σχέση με τους Ευρωπαίους για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Αυτό που δεν δύναμαι να κατανοήσω είναι πώς πολλά παιδιά τα οποία ήταν στην εθνική ομάδα δεν μπορούν να κατέβουν μια κατηφόρα γρήγορα – όχι ριψοκίνδυνα – και πώς επιλέγονται από τους εκάστοτε προπονητές.

Ο ολοκληρωμένος ποδηλάτης θα πρέπει να συγκεντρώνει πάρα πολλά χαρακτηριστικά για να μπορεί να σταθεί σε ένα γκρουπ και να μην υπάρχει μια μονομέρεια μόνο ως προς την φυσική κατάσταση.
Ο Daan Hoole κερδίζει στο σπριντ τον συναθλητή του Ide Shelling και κατακτά τη νίκη στον αγώνα αντοχής του Loutraki Challenge
Νίκη και στον αγώνα αντοχής για την Τζένη Μπουλμέτη του Παναθηναϊκού
Πρώτος Έλληνας που κόβει το νήμα του τερματισμού ο Γιάννης Κυριακίδης του ΠΟ Βέλος

Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στο Δήμο Λουτρακίου, στην αστυνομία, στους εθελοντές, στον ΠΣ Κρόνο Νίκαιας και προσωπικά στον κύριο Παντελή Παπάζογλου, και όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση των αγώνων προσφέροντάς μας ένα εκπληκτικό διήμερο και την ευκαιρία να πάρουμε αύρα από Ευρώπη. Συγχαρητήρια φυσικά και στον Βασίλη Αναστόπουλο γιατί ήταν ο εμπνευστής όλου αυτού του εγχειρήματος. Προσπάθειες όπως αυτές αλλά και της Sports Tours Hellas στην Ρόδο είναι ό,τι καλύτερο για τη βαλτωμένη ελληνική ποδηλατική πραγματικότητα.

Βασίλης Αναστόπουλος, Παναγιώτης Μαρεντάκης, Παναγιώτης Σκυλοδήμος, Γιώργος Μανιάτης

Φιλική υπενθύμιση από τους φωτογράφους του The Cycling Journal

Δεν χρειάζονται γνώσεις επιπέδου χάκερ για να βρεις πώς μπορείς να αφαιρέσεις φωτογραφίες από αυτές που φιλοξενούνται σε αυτή τη σελίδα. Εκτιμούμε όμως ότι δεν θα το κάνεις υπολογίζοντας τι χρειάζεται για να τραβηχτούν. Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν φωτογραφίες εκεί έξω στη διάθεσή σου.

Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις οπωσδήποτε να έχεις μια φωτογραφία από αυτές εδώ χωρίς να την πληρώσεις, καλύτερα είναι να στείλεις ένα μήνυμα στο φωτογράφο ζητώντας του να στη χαρίσει παρά να την πάρεις με πλάγιους τρόπους.

Κείμενο: Παναγιώτης ΜαρεντάκηςΦωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου @nassostphoto.Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου ή των φωτογραφιών.


Λόγια και εικόνες από την ποδηλασία εντός και εκτός Ελλάδας

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam

Περισσότερα άρθρα στο The Cycling Journal

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam