Πρωτάθλημα Δρόμου ΕΠΟΣΚ 2020


Φασόη, Λογγινίδης και Αβδελάς οι νικητές του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ΕΠΟΣΚ

29 Αυγούστου 2020

Για δεύτερη χρονιά, η Τανάγρα αποδεικνύει πως είναι μια πίστα που ευνοεί τα ξεκολλήματα. Τόσο ο Αλέξανδρος Λογγινίδης (ΑΛΦΑ), όσο και ο Αλέξανδρος Αβδελάς (Αίολος), δύο αθλητές που δεν συγκαταλέγονταν στα φαβορί του αγώνα, έκαναν επίθεση και κέρδισαν από μακριά.

Η Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε), έχοντας μόλις επιστρέψει από το Plouay και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, όπου συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας, ήταν η μόνη από την κατηγορία γυναικών που άντεξε τον ρυθμό του πρώτου γκρουπ της κατηγορίας Μάστερ και πήρε μια εύκολη νίκη. 

Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα δόθηκαν δύο εκκινήσεις. Στις 10.30 πήρε εκκίνηση η κατηγορία Ανδρών, όπου φιλοξενήθηκε και η κατηγορία Νέων Ανδρών (Κ23), ενώ δέκα λεπτά αργότερα, πήρε εκκίνηση η κατηγορία Μάστερ μαζί με την κατηγορία Γυναικών.

Η ζέστη ήταν έντονη και η θερμοκρασία ανέβαινε όσο έτρεχαν οι δείκτες του ρολογιού. Με το “καλημέρα”, η ομάδα του Θησέα πήρε κεφάλι και έδωσε έναν δυνατό ρυθμό στην κούρσα των ανδρών, χωρίς όμως να επιφέρει καμία μεταβολή στο κυρίως γκρουπ, πέραν κάποιων μεμονωμένων αθλητών που έχασαν από νωρίς επαφή λόγω της πολύμηνης αγωνιστικής απραξίας.

Οι επιθέσεις ήταν λίγες και όλα έδειχναν πως θα έχουμε έναν αγώνα υπομονής. Πρώτος κατάφερε να αποσπαστεί ο Ανδρέας Τριανταφύλλου (ΠΕΣΑ Αστέρας) κρατώντας μια διαφορά 20-25 δευτερολέπτων για μία ολόκληρη στροφή για να πιαστεί από το γκρουπ στο δεύτερο ανηφορικό κομμάτι του δεύτερου γύρου.

Τότε σειρά να επιτεθεί πήρε ο Χρήστος Βλάχος, επίσης του ΠΕΣΑ Αστέρα, ο οποίος έκανε την κίνησή του, παίρνοντας μερικά μέτρα από το γκρουπ. Ακολούθησε μαρκάρισμα και ελεγκτικές ματιές μέχρι να κάνει την κίνησή του και ο Αλέξανδρος Αβδελάς (Αίολος), για να πιάσει τον ξεκολλημένο.

Προσπάθεια έκανε και ο Γιώργος Μπουτόπουλος της ΑΛΦΑ, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει τους δύο. Τον αναχαίτισε το κυρίως γκρουπ, στο οποίο δούλευαν χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι Χάρης Καστραντάς (ΑΕΚ), Περικλής Ηλίας (Κρόνος Νίκαιας) και Δημήτρης Χριστάκος (ΑΛΦΑ), μεταξύ άλλων φαβορί της κούρσας. 

Η κούρσα συνεχίστηκε χωρίς άλλες επιτυχημένες επιθέσεις, με τους επιτιθέμενους να φτάνουν τη διαφορά στα 3’30”, 30 χλμ πριν από τον τερματισμό.

Ακόμα και στην τελευταία μεγάλη ανάβαση της ημέρας, δεν έγινε καμία επίθεση, με τον Γιώργο Νείλα (Αίολος) να μπαίνει μπροστά και να θέτει ένα σταθερό δυνατό τέμπο προς όφελος του συναθλητή του, και ενώ οι αθλητές των υπόλοιπων ομάδων δεν κατάφεραν να συνεργαστούν ώστε να πλησιάσουν τους δύο αποσπασμένους.

Βλάχος και Αβδελάς έφτασαν πρώτοι με διαφορά τελικά μεγαλύτερη του ενός λεπτού στον τερματισμό, λύνοντας τις διαφορές τους σε ένα σπριντ εκατοστών, με τον Αβδελά να παίρνει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία και στην αγωνιστική ποδηλασία εν γένει.

Την τρίτη θέση, πήρε ο Χαράλαμπος Καστραντάς, περσινός νικητής του αγώνα, σπριντάροντας μέσα από το πρώτο γκρουπ.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Νέων Ανδρών κατέλαβε ο Δημήτρης Χριστάκος, έχοντας και αυτός, μόλις επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δρόμου.

Στον αγώνα των Μάστερς, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ήρεμα, με τους αθλητές μουδιασμένους ακόμη από την αγωνιστική απραξία και τις επιθέσεις να γίνονται με φειδώ και με μικρή διάρκεια.

Μόλις μία από αυτές κατάφερε όχι απλά να στεφθεί με επιτυχία, αλλά να δώσει και τη νίκη στον Αλέξανδρο Λογγινίδη. Στην έξοδο του οικισμού Ασωπία, ο Λογγινίδης έκανε την επίθεσή του και σύντομα βρέθηκε να απομακρύνεται από το πρώτο γκρουπ. Ο αθλητής της ΑΛΦΑ επέλεξε να αφιερώσει την καλοκαιρινή του άδεια σε ένα μεγάλης απόστασης ποδηλατικό tour προς την Ευρυτανία και φαίνεται πως η επιλογή του απέδωσε καρπούς.

Χίλια μόλις μέτρα από τον τερματισμό, ο Λογγινίδης είχε μια διαφορά 30 δευτερολέπτων που του επέτρεψε να πάρει μια solo, παρθενική νίκη στην κατηγορία.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση της κατηγορίας Μάστερς* τερμάτισαν με σπριντ οι Γούδας και Καταπόδης, ενώ η Φασόη τερμάτισε ασφαλής και μόνη από την κατηγορία της, στον ίδιο χρόνο.

* Την ώρα που γράφεται το άρθρο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα αναλυτικά αποτελέσματα των ηλικιακών κατηγοριών Μάστερς.

Κείμενο: Πέτρος ΓκαζώνηςΦωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου @nassostphoto.Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου ή των φωτογραφιών.


Λόγια και εικόνες από την ποδηλασία εντός και εκτός Ελλάδας

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam

Περισσότερα άρθρα στο The Cycling Journal

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam