4ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα


Πρώτος αγώνας στον Δρόμο για το 2017

13 Φεβρουαρίου 2017

Έναρξη της σεζόν στο δρόμο

Με 139 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο 4ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται για τέταρτη φορά από τον Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής στη Μεσσηνία, ανοίγει την σεζόν στην ποδηλασία Δρόμου και δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να δοκιμάσουν τα πόδια τους μετά τη χειμερινή προετοιμασία σε μια διαδρομή με λίγα υψομετρικά, αλλά ένα σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα ανηφορικό κομμάτι που καταλήγει στην πλατεία Αρφαρών.

Την ημέρα άνοιξε η κατηγορία Οπεν με λιγοστές συμμετοχές και νικητές τους Κουμουνδούρο Παναγιώτη στην 19-35 και Δημήτρη Διακρούση στην 35+.

6 στροφές για Παίδες, Κορασίδες, Γυναίκες & Μάστερς

80 αθλητές πήραν θέση στην κοινή εκκίνηση των κατηγοριών Παίδων, Κορασίδων, Γυναικών και Μάστερς με τους Κατσιαρδή Γιώργο (ΑΕΚ Τρίπολης), Μαρία Παναγιωτοπούλου (Σπαρτιατικός) και Λεπενιώτη Κωνσταντίνα (Παναθηναϊκός ΑΟ) να αναδεικνύονται νικητές στις τρεις πρώτες κατηγορίες.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Καταπόδης

Στους Μάστερς, πρώτος στην γενική κατάταξη και στην κατηγορία Μαστερς Β’ αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος 2016 Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασος Κυψέλης). Ο Καταπόδης βρέθηκε από νωρίς στο ξεκόλλημα μαζί με το Δημήτρη Δημητρακόπουλο (Ποδηλατοδρόμος Πύργου) που μετά από μια πολυετή πορεία στην κατηγορία Ανδρών, φέτος μεταπήδησε σε αυτή των Μαστερς.

Δύο στροφές πριν τον τερματισμό έκανε την τελική του επίθεση δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει του πρώτου του στόχου για φέτος, του Volkswagen Cyprus Cycling Tour, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 24-26 Μαρτίου στην Πάφο και αποτελεί προκριματικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Gran Fondo που θα γίνει στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2017, κόβοντας πρώτος το νήμα του τερματισμού με χρόνο 1:34:05.173.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, οι νικητές κρίθηκαν στο τελικό σπριντ στην πλατεία Αρφαρών, μια και κανείς δεν κατάφερε να αποσπαστεί από το πελοτόν κατά τη διάρκεια των 60 χλμ (6 στροφές) του αγώνα.

Στην Μαστερς Α’, Καλογεράτος Σάκης (ΠΟ Πατρών), Παπαγεωργίου Θανάσης (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) και Μπουλμέτης Γιώργος (Αλφα Περιστερίου) συμπλήρωσαν τις 3 θέσεις του βάθρου. Στην Β’ τρίτος μετά τους Καταπόδη-Δημητρακόπουλο αναδείχθηκε ο Κωλέτσης Μάκης (Αλφα Περιστερίου). Στην κατηγορία Γ’, πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Ποντίκης Χρήστος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) με δευτερο τον Ορφανίδη Κυριάκο (Παναθηναϊκός ΑΟ) και τρίτο τον Μητρούλια Παναγιώτη (ΠΟ Πατρών) και τέλος στην Δ’, ο Μυστριώτης Βασίλης (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής) και ο Μπουκουβάλας Στέφανος (Σπαρτιατικός) τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα.

Άνδρες, Νέοι, Έφηβοι

Σειρά στο πρόγραμμα του αγώνα πήραν οι κατηγορίες Εφήβων, Νέων και Ανδρών με 52 αθλητές να αγωνίζονται στην απόσταση των 100χλμ (10 στροφές).

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν πριν καν κλείσει ο πρώτος γύρος, με τον Παναθηναϊκό, τον Κρόνο Νίκαιας και τον ΠΟ Πατρών να προσπαθούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για τους δυνατούς αθλητές τους.

Το γκρουπ που θα κρατούσε μέχρι το τέλος διαφορά από το υπόλοιπο πελοτόν σχηματίστηκε τέσσερις στροφές πριν το τέλος αποτελούμενο από τους Γιώργο Μπούγλα, Ζήση Σούλιο (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας), Τάσο Κουμπέτσο, Νίκο Ζουναρέλη (Παναθηναϊκός ΑΟ), Δημήτρη Φραμπίτση, Μίλτο Γιαννούτσο (ΠΟ Πατρών) και Χρήστο Βλάχο (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου).

Πλην του Ζουναρέλη που έχασε επαφή με το γκρουπ κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου σπριντ στον 8ο γύρο (και το οποιο κέρδισε τελικά ο Γ. Μπούγλας), η μάχη ανάμεσα στους υπόλοιπους συνεχίστηκε μέχρι και τη γραμμή του τερματισμού.

Μάχη μέχρι το τέλος

Μπούγλας και Κουμπέτσος έδωσαν μάχη για τη νίκη στη γενική κατάταξη, φτάνοντας πρώτοι στη γραμμή με τον αθλητή του Κρόνου Νίκαιας να στέφεται τελικά νικητής (με χρόνο 2:37:09.966) και τον ποδηλάτη του Παναθηναϊκού να αρκείται στην πρώτη θέση της κατηγορίας Νέων, δείχνοντας να έχει επιστρέψει σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον περσινό τραυματισμό του στην κλείδα.

Το βάθρο στην κατηγορία Ανδρών συμπλήρωσαν ο πολύ δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Χρήστος Βλάχος (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου) και ο Σταύρος Κανελλόπουλος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής).

Στην πολύ δυνατή μάχη της κατηγορίας Νέων Ανδρών, πίσω από τον Κουμπέτσο του Παναθηναϊκού τερμάτισε ο Ζήσης Σούλιος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) με τρίτο τον Μίλτο Γιαννούτσο (ΠΟ Πατρών).

Νικητής στην κατηγορία Εφήβων ο εντυπωσιακός για μια ακόμα φορά Δημήτρης Φραμπίτσης του ΠΟ Πατρών, ο οποίος σε συνέχεια των θεαματικών του εμφανίσεων στις ανάβασεις που έκλεισαν το 2016, φαίνεται ότι πρόκειται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Την τριάδα στην κατηγορία συμπλήρωσαν οι Λευτέρης Ζώης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) και Γιώργος Καλονιάτης (ΑΟ Θησέας).

Όλες τις φωτογραφίες από τον αγώνα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα https://www.nassostriantafyllou.gr/-/galleries/greek-cycling/2017/20170212_4th_gyros_arfara_pidima.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου @nassostphoto.Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου ή των φωτογραφιών.


Λόγια και εικόνες από την ποδηλασία εντός και εκτός Ελλάδας

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam

Περισσότερα άρθρα στο The Cycling Journal

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam