1η Ανάβαση όρους Πατέρας


XCT και άγρια ομορφιά

27 Φεβρουαρίου 2017

Το βουνό κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν ΑΓΧΑΙΟΝ από το άγχος της θεάς Δήμητρας όταν έψαχνε την Περσεφόνη . Κατά τον Μεσαίωνα οι Μεγαρίτες έκοβαν δέντρα από το βουνό και τα έκαναν πατερά για τις στέγες των σπιτιών τους, έτσι το βουνό πήρε την ονομασία Πατεράς που αργότερα έγινε Πατέρας.” (πηγή)

Με εκκίνηση στην Παλαιοκούνδουρα ο ΠΣ Μάνδρας Γουέστ Κόουστ με τη συνδρομή των ΠΣ Κρόνος Νίκαιας και ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου διοργάνωσε την Κυριακή 26/2 έναν αγώνα XCT (ατομικής χρονομέτρησης cross country) μήκους 8 χλμ. Ο τερματισμός του αγώνα γινόταν σε υψόμετρο 930μ, καλύπτοντας 640 μ. υψομετρικής διαφοράς.

Περίπου 80 αθλητές πήραν εκκίνηση με τον καιρό να μη βάζει σημαντικά εμπόδια, πέρα από μια ήπια βροχόπτωση προς το τέλος του αγώνα που συνοδεύτηκε από ολιγόλεπτη ομίχλη προς τη γραμμή του τερματισμού.

Άνδρες – Γυναίκες

Στην κατηγορία Ανδρών νικητής με χρόνο 28:05 αναδείχθηκε ο Γιώργος Δάντος (ΠΕΣΑ Αστέρας Ζωγράφου) ξεκινώντας την ποδηλατική χρονιά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Θοδωρής Πετρίδης (ΑΟ Παράδεισος Αμαρουσίου) ενώ τρίτο καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο Ανέστης Κουρμπέτης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας).

Στις Γυναίκες, δυναμικά ξεκίνησε τη χρονιά και η Μαρία – Αλίκη Θεοχάρη (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο (36:57) και αφήνοντας δεύτερη την Ανέτα Πλέβα (ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης) και τρίτη την Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου (ΑΣ Άλφα).

Στην κατηγορία Παίδων, ταχύτερος αναδείχθηκε ο Κώστας Μεϊμαρίδης (ΑΠΟ Κορωπίου), ενώ στους Εφήβους ο Νίκος Μαραγκός (Ολυμπιακός Περιστερίου-Χαϊδαρίου).

Στην κοινή κατηγορία Όπεν / Μάστερς 19-39 καλύτερο χρόνο πραγματοποίησε ο Μιχάλης Παπασάββας (Παναθηναϊκός) ενώ στην Όπεν / Μάστερς 40+ ο Παρασκευάς Μυστακίδης.

Όλες τις φωτογραφίες από τον αγώνα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα https://www.nassostriantafyllou.gr/-/galleries/greek-cycling/2017/20170226_1st_anavasi_pateras.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου & Δημήτρης Χατζάκης.Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου ή των φωτογραφιών.


Λόγια και εικόνες από την ποδηλασία εντός και εκτός Ελλάδας

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam

Περισσότερα άρθρα στο The Cycling Journal

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam