5ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα


Βροχή, αυτοκίνητα και ένα επιτυχημένο πρώιμο ξεκόλλημα

12 Φεβρουαρίου 2018

Η έναρξη της αγωνιστικής δράσης στην ποδηλασία δρόμου μας φέρνει για μια ακόμα χρονιά στα Αρφαρά και στον 5ο Γύρο Αρφαρά-Πήδημα που διοργανώνεται από τον ΣΠΟ Καλαμάτας “Ευκλής”.

Με την πρόγνωση του καιρού να μιλάει για μια βροχερή Κυριακή (και να επιβεβαιώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας) και με πολλούς αθλητές να μην έχουν παραλάβει ακόμα τα αγωνιστικά τους δελτία για το 2018, οι συμμετοχές φέτος ήταν αισθητά λιγότερες από πέρυσι, ειδικά στην κατηγορία Μάστερς, με μόλις 38 αθλητές να παίρνουν θέση στη γραμμή της εκκίνησης συμπεριλαμβανομένων λιγοστών Παίδων, Γυναικών και Οπεν.

Στους Μάστερς, ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΠΣ Ποδηλατοδρόμος Πύργου) και ο Γιώργος Νίνης (ΑΣ Άλφα Καλλιθέας) αποσπάστηκαν νωρίς από το γκρουπ με τον Νίνη να μην τα καταφέρνει να μείνει μαζί με τον Δημητρακόπουλο μέχρι το τέλος και τον Καλαματιανό (2ο πέρυσι πίσω από τον Λουκά Καταπόδη) ποδηλάτη να παίρνει μια άνετη νίκη. 2ος γενικής Μάστερς ο Ανδρέας Μπαζάρογλου (ΠΟ Πατρών) που στο μεταξύ κατάφερε και εκείνος να αποσπαστεί, να πιάσει και να περάσει τον Νίνη ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση.

Στους Παίδες Φοίβος ΚωνσταντίνουΜανόλης Γιουργούλης (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) και Βαγγέλης Ντεγιάννης (ΠΕΣΑ Αστέρας) στο ντεμπούτο τους με τις νέες τους ομάδες, κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις ενώ στις Γυναίκες οι Τζένη ΜπουλμέτηΚωνσταντίνα Λεπενιώτη και Άντζια Βαφέα έκαναν το 1-2-3 για τον Παναθηναϊκό ο οποίος φέτος έχει πολλές προσδοκίες στην κατηγορία με την προσθήκη επιπλέον στο ρόστερ του και της Μαρίας – Αλίκης Θεοχάρη.

Με το πρόγραμμα να έχει ξεφύγει κατά πολύ από τον αρχικό προγραμματισμό και την προκήρυξη του αγώνα, Άνδρες, Νέοι Άνδρες και Έφηβοι στάθηκαν μαζί στην εκκίνηση του αγώνα στις 12.30.

Μια επίθεση του Κωνσταντίνου Ευσταθίου (ΠΟ Καρδίτσας) μόλις στη 2η στροφή (από τις 10) του αγώνα αποτέλεσε τη μαγιά για το ξεκόλλημα που έμελλε να φτάσει μέχρι το τέλος. Μαζί του οι Μίλτος Γιαννούτσος (ΠΟ Πατρών), Ανέστης Κουρμπέτης, Παναγιώτης Τσιμπούκας (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας), Νίκος Ζέγκλης (ΠΟΗ Κάστρο), Χρήστος Βλάχος, Γιάννης Καρρής (ΠΕΣΑ Αστέρας), Γιάννης Πανηγυράκης (ΠΟΧ Τάλως).

Γιαννούτσος και Κουρμπέτης καταφέρνουν να αποσπαστούν δύο στροφές πριν τον τερματισμό με τον 18χρονο ποδηλάτη του ΠΟ Πατρών να παίρνει τελικά τη νίκη στη γενική και στους Νέους με μια επίθεση στα τελευταία 500 μέτρα. Στο μεταξύ ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΟΧ Τάλως) που έχει καταφέρει να φύγει (αρχικά μαζί με τους Σούλιο και Ντανοβασίλη του Κρόνου) από το γκρουπ που ακολουθούσε το ξεκόλλημα, κινούμενος με δαιμονιώδη ταχύτητα στις δύο τελευταίες στροφές, πιάνει όσους μένουν και σε ένα εντυπωσιακό σπριντ με τον Νίκο Ζέγκλη, παίρνει τελικά την τρίτη θέση στη Γενική κατάταξη δείχνοντας να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στους Έφηβους νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος 2017 Μαρτίνος Μούτσιος (Ζευς ΠΟ).

Ο αγώνας στα Αρφαρά μπορεί να καθιερωθεί ως ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν στο δρόμο μια και έχει ιδανικό τεραίν για τα βαριά πόδια των αθλητών από την χειμερινή προετοιμασία και διεξάγεται την κατάλληλη εποχή. Αν υπάρχει όμως διάθεση για κάτι τέτοιο από τους διοργανωτές, πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε το θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στη διαδρομή. Με αυτοκίνητα να “πετάγονται” από όλες τις κατευθύνσεις, να κινούνται αντίθετα με τη φορά του αγώνα κλπ, ακόμα και στον στενό δρόμο μέσα στα Αρφαρά, είναι μάλλον τυχαίο που δεν έγινε κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Όλες τις φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα https://www.nassostriantafyllou.gr/-/galleries/greek-cycling/2018/20180211_5th_gyros_arfara_pidima.

Μπούγλας Βίλα Τζωρτζάκης

Επιπλέον ευχαριστίες στον φίλο Δημήτρη Σακκά για τη βοήθειά του στην εξεύρεση μηχανής για την κάλυψη του αγώνα, όπως και στον Πέτρο για την ασφαλή και αποτελεσματική του οδήγηση. Για τη φιλοξενία και την καθιερωμένη πλέον υποδοχή από τον Δημήτρη, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…

Κάτι τελευταίο…

Δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ για να βρεις πώς μπορείς να κλέψεις φωτογραφίες από αυτές που φιλοξενούνται σε αυτή τη σελίδα. Εκτιμώ όμως ότι δεν θα το κάνεις υπολογίζοντας τι χρειάζεται για να τραβηχτούν.

Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις οπωσδήποτε να έχεις μια φωτογραφία χωρίς να την πληρώσεις, καλύτερα είναι να στείλεις ένα μήνυμα στο φωτογράφο ζητώντας του να στη χαρίσει παρά να την πάρεις με πλάγιους τρόπους.

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάσος Τριανταφύλλου @nassostphoto.Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου ή των φωτογραφιών.


Λόγια και εικόνες από την ποδηλασία εντός και εκτός Ελλάδας

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam

Περισσότερα άρθρα στο The Cycling Journal

Εγγραφή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα άρθρα μας!

Σεβόμαστε το χρόνο σας: 100% ποιοτικό υλικό, 0% spam